Talvivaelluksen testireissulla

En tykkää yllätyksistä vaelluksilla. Tykkään siitä, että kaikki on käytännössä testattua ja kokeiltua ennen isompia reissuja, mieluiten monenlaisissa keleissä jos vain mahdollista. Lähiluonto on näille testireissuille vallan mainiota temmellyskenttää.

img_6234

Huhtikuun ensimmäinen viikko hiihdetään kolmen hengen retkikunnalla Paistunturin erämaassa. Porukka on sama, jolla olemme hiihtäneet Salamajärvellä pari vuotta sitten. Olemme tunteneet ikuisuuden, joten reissuilla ei tule eteen tilannetta, ettei kehtaisi sanoa jotain. Myös huumori kukkii, mikä on tärkeää etenkin hankalina päivinä.

img_6153

Tänä viikonloppuna pääsimme kokeilemaan talvitelttailua Paistunturit mielessä. Vaikka hiihtomatka ei kovin kummoinen ollut, tunnelmaa riitti. Kolmas retkikuntalainen tutustui telttakääröön, teltan pystytykseen ja keitinlaatikkohommiin käytännössä. Aiemmalla yhteisellä reissulla nukuimme laavuissa ja autiotuvissa.

img_6181

 

Kävimme yhdessä läpi hiihtovaelluksen rytmiä, suunnittelimme ruoka-asioita ja mietimme miten reittimme etenisi. Testasimme lumensulatusta bensakeittimellä ja aamupalavesien keittelyä trangialla talvikaasulla. Päätimmekin ottaa vaellukselle mukaan sekä bensakeittimen että trangian kaasupolttimolla, silloin ruokaa voi alkaa valmistamaan samalla, kun yksi sulattelee lumia.

Jokainen huolehtii reissulla omat aamiaisensa ja lounaansa, mutta päivälliset ovat yhteisiä. Valmistan ainakin kolme ruokaa niin, että vakumoin valmiit ruuat tiiviisti. Jos hiihtopäivä on ollut raskas, ei ruuan valmistamiseen kulu aikaa, vaan sen voi saada syötävään kuntoon pelkällä lämmittämisellä.

img_6224

Testireissu oli suksee. Pääsimme valoisaan aikaan tekemään ruokaa ja pystyttämään teltan. Talvikartanona toimii Fjällräven Akka Endurance 4. Molemmissa päädyissä on eteiset ja tilaa riittää! Kolmestaan teltta on juuri hyvä! Teltta pystytettiin suolammen jäälle vasaran ja naulojen avulla. Lunta oli niin vähän, ettei suksia, sauvoja tai lumikiiloja voinut käyttää.

img_6215

20170210_203745

Kun pakolliset hommat oli hoidettu, kävimme hiihtelemässä ilman varusteita pienen lenkin. Pakkanen kiristyi iltaa kohden, taivas kirkastui ja valtava kuu nousi valaisemaan yötä. Istuimme teltassa jutellen tulevasta reissusta, varusteista ja tulevista retkikunnan haaveista. Puolen yön maissa uni voitti ja Moskukin tuli jalkoihin nukkumaan.

20170210_181451

img_20170211_141516_862

 

Aamulla maisema oli kuin sokerihuurrettu. Teltta käärittiin rullalle, kamat pakattiin ahkioihin ja hiihdettiin kotiin. Tulevaa reissua odotetaan nyt ehkä vielä innokkaammin kuin ennen.

20170211_105959

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: