Vaellussauvat – luottokamat

Vaellan sauvojen kanssa monesta syystä. En tiedä miten asiat vartaloni kuoren sisään on aseteltu, mutta kun selässäni on rinkka, ei veri meinaa käsissä kiertää. Ja koska en varsinaisesti harrasta grammanviilausta, kertyy rinkkaan usein painoa paljon. Paljolla tarkoitan 25 kiloa, plus miinus 3. Ja mitä hevimpi lasti on selässä, sen kylmemmät sormet minulla on ilman sauvoja. (Ja nyt en kaipaa saarnaa siitä, miksi kannan niin paljon tavaraa mukana. Olen vain ihan tolkuttoman vahva, ha haa!)

img_5109

Sauvojen kanssa vaeltaessa veri kiertää, eikä käteni roiku toimettimana.

Sauvoista saan hyvin lisäapua rinteitä noustessa ja alamäissä polveni pääsevät vähemmällä, kun sauvat ottavat osan kuormasta kantaakseen.

img_2635

Sauvojen varaan on ihana taivuttaa ylävartalo lepäämään. Niihin voi nojailla, kuten työmies lapion varteen. Sauvat saa myös viriteltyä maastoon telineeksi, jossa voin kuivattaa kosteita vaatteita tai varusteita. Haaveilen myös vaellussauvoihin kiinnitettävästä lisäosasta, jolloin sauvat toimivat kamerajalkana.

img_9948

img_7990

Omat sauvani sain Partioaitasta kaksi vuotta sitten, kun olin valmistautumassa kuukauden yksinvaellukselleni. Suorastaan järkytyin sauvojen keveydestä, niiden olemassaolon voi melkein unohtaa, vaikka käveleekin ne käsissään. Sauvat painavat 365 grammaa pari.

img_6429

Hiilikuituiset Black Diamond Distance FL sauvat taittuvat kolmeen osaan. Ne voi säätää ensin haluamansa mittaisiksi, kasata uudelleen ja uudelleen vain yhtä nappia painamalla. Sauvojen kuljettaminen on helppoa, ne ovat kasattuna vain 40 cm pitkät.

img_6430

Sauvani ovat olleet kaksi vuotta käytössä ja niillä on vaellettu reilut 2000 kilometriä. Ovat siis olleet kovassa käytössä… Uudet kärkiosat tilattiin nyt Shelbyltä ja vaihdettiin, koska toinen kärki katkesi miehen 1200 kilometrin vaelluksella. Uudet kärjet/sommat maksoivat 4 euroa, joten korjaaminen kannatti. Muuten sauvoissa ei ole ilmennyt mitään sanottavaa kulahtamista.

img_6427

Olen ollut sauvoihin todella tyytyväinen. Ne ovat keveyteensä nähden todella tukevat. Ainoastaan kovissa virtapaikoissa tuntuu siltä, että joen ylittämiseen kaipaisi järeämpää sauvaa; hiilikuitusauva alkaa väpättämään virrassa.

img_2752

img_6428

Jokien ylityksiä varten olen laittanut toiseen sauvaan teipillä merkit vaelluskengän varren kohtaan ja polven korkeudelle. Saan tutkittua ylitettävän veden korkeutta helposti ilman arvailuja. Tämän superhyvän vinkin sain kerran vaelluksella vastaantulleelta kävelijältä, kiitos siitä!

Sauvat olen saanut sponsoriapuna vaellukselle, mutta tämä ei ole kaupallista yhteistyötä. Ostaisin samanlaiset heti, jos nuo joskus menevät rikki. Katsotaan ensin montako tuhatta kilometriä ne vielä jaksavat kulkea…

Sauvoja myy ainakin Partioaitta hintaan 159€.

BlogiRentkiRent_FI

 

 

One Comment on “Vaellussauvat – luottokamat

  1. Minä ostin ensimmäiset vaellussauvat tämän kesän reissulle ja täytyy sanoa etten enää lähde ilman niitä.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: