Vaellushousut – luottovaruste

img_5112

Ylivoimaisesti ja ehdottomasti suurin suosikkini vaellusvaatteista kautta aikojen on Keb housut. Olen aiemminkin käyttänyt Fjällrävenin housuja, mutta Kebit jalkaan laitettuani olen tuntenut oloni mukavaksi niin vaelluksilla kuin arjessakin. Ja arjella tarkoitan kaikkea muuta kuin metsässä oleskelua.

img_2635

Pidän Kebeissä monesta asiasta. Parasta on ehkä kuitenkin joustavuus. Olen aikamoinen kyyköttelijä. Tykkään olla kyykyssä, istua jalat koukussa, istua jalkojen päällä, risti-istunnassa, milloin mitenkin. Kebit antavat tähän mahdollisuuden ilman työmiehen vaon vilkkumista tai tunnetta, ettei veri kierrä.

img_2430

Pidän myös housujen sivuissa olevista tuuletusaukoista. Välillä tulee kuuma ja Kebeissä saa säären ja reiden kohdalta lahkeet ”auki”. Tuuletus toimii, eikä tarvitse alkaa katkomaan lahkeita tai vaihtamaan shortseja. Ja jos kulkee risukossa tai varvikossa, suojaa lahkeet kuitenkin ihoa riittävästi, vaikka tuuletusräppänät rehottavatkin auki. Joskus unohdan ne auki ja kuljeskelen ihmisten ilmoilla vähän omituisen näköisenä. Pitäisi varmaan opetella joku muistisääntö; avaimet, rahapussi, vetoketjut…

img_1858

Kebeissä yksi hyvä ominaisuus on myös taskujen sijoittelu. Kännykkä mahtuu reisitaskuun, eikä se jää reiden sivulle, jolloin kyykötys ja istuminen vaikeutuu. Taskuihin mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Reissuilla minulla on yleensä toisessa paketti nessuja tai vessapaperia ja toisessa puhelin ja karttatuloste. Olen myös kerännyt taskuihin kiviä rannalta, niitä mahtuu yllättävän paljon…

img_4425

Ennen pidempiä reissuja vahaan G1000 kohdat kunnolla vedenpitäviksi. Stretch kohdat hengittävät, joten vahaa voi laittaa reilulla kädellä. Housut eivät myöskään likaannu niin helposti, kun ne on vahattu huolella. Takapuoli ja polvet erityisesti tulee aina vahattua paksusti, koska ne likaantuvat herkimmin.

img_4772

Kebeissä on paljon värivaihtoehtoja, mutta punaisesta on tullut minulle jo normi. Vuoden miltei päivittäisen käytön jälkeen olen jopa harkinnut, että hommaisin toiset samanlaiset ja samanväriset. Voisin käyttää toisia erällä ja toisia muuna aikana. Tällöin ei tarvitsisi pestä housuja niin usein ja vaha säilyisi pinnassa kauemmin..

Vuoden käytön aikana en ole huomannut housuissa mitään vikoja tai kulumia. Väri toki haalistuu ajan saatossa, etenkin jos pesee paljon. Olen yrittänyt pestä mahdollisimman harvoin muutenkin ulkoiluvaatteita, harrastan tuulettamista ja pelkkien likaisten kohtien pesua.

Painoni sahaa vaellusten aikana/johdosta plus miinus viisi kiloa. Välillä housut ovat ”täynnä” ja välillä vähän tyhjempänä. Stretchin ansiosta sekään ei haittaa. Kunhan ostovaiheessa pitää huolen, ettei osta mitään tavoitehousuja tai muuten vaan liian pieniä, niin housut ovat erittäin mukavat jalassa.

Olen käyttänyt housuja paljon läpi vuoden, ne eivät mielestäni ole pelkät kesähousut. Kun alle mahtuu merinopitkikset, lämpöä voi säädellä. Hiihtäessä joustokohdat hoitavat ilmastoinnin. Kovin kipakassa pakkasessa niistä kyllä tulee kylmä läpi, joten ei ehkä ihan kovilla pakkasilla mikään ykkösvalinta ulkoiluun.

20160418_180327_pano

Kuva:Heikki Sulander

Pidän siitä, että ihmisestä näkee päälle mikä hänen elämässään on tärkeää. Retkeily on onneksi sen verran kovassa suosiossa, ettei ihan hulluna pidetä, vaikka vaellushousut jalassa pitää luentoja ja liikkuu mitä erilaisemmissa tapahtumissa. Mukavuus, käytännöllisyys ja tyylikkyys yhdistyvät näissä housuissa mielestäni täydellisesti!

BlogiRentkiRent_FI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: