Vaellusteltta Abisko Shape 2

Eniten käyttämäni teltta vaelluksilla on Fjällrävenin Abisko Shape 2. Kevyt ja vahva tunneliteltta on yhdelle tilava, mutta ahdistun jollen saa varusteita leviteltyä kunnolla. Tilasta on ollut myös iloa pitkillä vaelluksilla, kun sää vaatii viettämään vuorokaudenkin yhtäsoittoa teltassa myräkältä suojassa. Absidi on yhtä iso kuin makuutila, joten kokkailu ja varusteiden kuivattelukin sujuu helposti.

 

img_3503

Teltta on todella helppo ja nopea pystyttää. Sateella pidän siitä, että nopean pystytyksen jälkeen voin heittää koko rinkan absidiin ja mahdun itsekin siihen purkamaan rinkkaa ja laittamaan makuutilaa kuntoon. Pyykkinaruja on koko teltan mitalla, sisällä ja eteisessä. Teltta on erittäin vakaa kovassakin myrskyssä, kun sen pystyttää tuulensuuntaisesti.

IMG_7424

Kaksi Abisko Shapea, toinen tuulensuuntaisesti, toinen ei.

received_1073338359413373 (1)

Abisko Shape on neljän vuodenajan teltta ja olen sillä reissannut talvellakin. Kokkasin silloin bensakeittimellä eteisessä. Kesäreissulla kosteilla keleillä kertyy kosteutta ulkoteltan sisäpuolelle jonkin verran, koska helmat ulottuvat alas asti. Annan silloin teltan tuulettua aamutouhujen ajan niin, että käärin toisen päädyn päälliteltan rullalle ja irrotan sisätelttaa kolmen kiinnikkeen verran molemmista päistä. Wettexillä kuivaan ensin enimmät ja annan sitten teltan tuulettua.

IMG_20160725_084553

Teltta painaa 2,3 kiloa ja pakkautuu pieneen tilaan.

One Comment on “Vaellusteltta Abisko Shape 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: