Talviteltta kolmen hengen reissuille

Ollaan useana talvena käyty vaeltamassa kolmestaan. Hommattiin näitä reissuja ajatellen vähän isompi talviteltta. Fjällrävenin Akka Endurance 4 on kolmelle aikuiselle juuri passeli. Tuota telttamallia ei enää valmisteta, vastaava taitaa olla tällä hetkellä Keb Endurance 4.

IMG_0243

 

Nimitän telttaa kartanoksi. Siinä on iso eteinen ja toisessa päässä pikkueteinen. Kuuden kilon painoinen teltta kulkee ahkiossa mukana rullalle käärittynä. Myös kesällä on teltta ollut käytössä. Kaksi aikuista ja kaksi lasta mahtui nukkumaan teltassa mainiosti, koirakin oli sisällä. Toisessa eteisessä pidimme silloin kenkiä ja toisessa rinkkoja. Kerran pelkkä ulkoteltta oli meillä yöretkellä sateensuojana mukana, sisään mahtui monta ihmistä.

IMG_2342

IMG_6747

Talvella pikkueteinen on lumivarastona, sieltä otetaan veden sulatukseen puhdasta lunta ja yöksi keitinlaatikkokin siirretään sinne. Teltan helmat on vahvennettu, lunta voi huoletta lapioida niiden päälle. Isoon eteiseen kaivetaan aina kuoppa, että liikkuminen telttaan ja pois on helpompaa. Jäljelle jätetään ”hyllyt”, joiden päällä mahtuu säilyttämään tarpeellisia varusteita.

IMG_6731

Ilmanvaihto Akassa on erittäin hyvä ja varusteita saa hyvin roikkumaan kattoon. Kovassakin myrskyssä on teltta pysynyt hienosti ryhdissään, esimerkiksi Kebnekaisen reissulla, missä tuuli oli yöllä aivan omaa luokkaansa.

IMG_6768

IMG_0588

2 Comments on “Talviteltta kolmen hengen reissuille

  1. Oletteko pitäneet talvivaelluksella teltan pohjana jonkunlaista suurta solumuovista (tms) mattoa ?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: