Bedding bag

Jo kauemman aikaa norjalaisten talvivaelluskuvioita seuranneena kiinnostuin bedding bagistä. Hommasin sellaisen itselleni viime talvena. Suomesta niitä ei saanut mistään, jouduin laittamaan kyselyä moneen paikkaan ja lopulta Varuste.net otti Rabin pussin valikoimiinsa.

20170321_102514

Bedding bag on siis käytännössä säänkestävä pussi, jossa on kolmen sivun mittainen vetoketju ja toisessa päässä pieni tasku. Pussiin saa laitettua ilmatäytteisen alustan ja makuupussin. Bedding bag kulkee talvivaelluksilla ahkion päälle kiinnitettynä.

IMG_6615

Bedding bagin käyttö nopeuttaa todella paljon leiriytymisrutiineja, kun ilmatäytteistä makuualustaa ei tarvitse joka päivä pumpata täyteen ja tyhjentää, eikä makuupussia tarvitse tunkea säilytyspussiinsa. Talvireissuilla on usein myös kovat pakkaset ja kädet meinaa kohmettua noita hommia tehdessä etenkin minulla, koska kärsin kylmäallergiasta. Mietin myös asiaa turvallisuuden kannalta. Jos vaikka tippuu kylmään veteen vesistöä ylittäessään, pääsee märät vaatteet riisuttuaan sujahtamaan samantien makuupussiin lämmittelemään.

 

Olen yksin ollessani sujauttanut koko bedding bagin telttaan sisään teltan pystyttämisen jälkeen ja vain avannut vetoketjun, peti on sitten täysin valmis.

20170321_102821

 

2 Comments on “Bedding bag

  1. Patan kanssa tästä juuri tänään jutelleena, onko tuo pussi täysin sään kestävä myös vetoketjun kohdalta? Itsekin inhoan tuota kamojen edes takaisin välppäämistä, joten tuo varmasti helpottaisi rutiineja.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: