Puukot ja veitset

 

Jotkut naiset tykkää korkokengistä tai vaatteista, minä tykkään teltoista ja veitsistä. Ajattelin nyt esitellä lempiteräaseeni, joista joku aina lähtee mukaan reissuille. Tässä siis top kutonen minun puukkolaatikosta.

20180113_150639

Iso ja jämäkkä Roselli on palvellut joitakin vuosia. Luotettava kaveri, jos tarvitsee kiehisiä vuoleskella, perinteistä ilmettä.

20180113_150620

Fiskarsin erihyvä puukko. Kevyt ja huoleton. Kotelossa on terotin, eli joka kerralla, kun puukon vetää pois tupesta, terä teroittuu. Kovasti käytetty ilmestymisestään lähtien ja on nyt terävämpi kuin uutena. Sujuu kaikki hommat kalanperkuusta kiehisiin.

20180113_150602

Fällkniven WM1 on ihana, ihana veitsi. Pieni ja käteen sopiva. Kahvassa on hyvä pinta, se ei luista. Tämä veitsi on suunniteltu alunperin juuri naisille. Tämä ei ole ollut kauaa vielä käytössä, mutta on heti päässyt suosikkiveitsien joukkoon. Ainoa miinus on kallis hinta, mutta kunnon laatuun voi joskus panostaa.

20180113_150543

Opinelin taittoveitsessä on jotenkin kaikki kohdillaan. Kevyt, hyvä terä, sahalaitaa ja pilli. Tykkään taittoveitsistä. Opinelin puukahvaisia minulla on pari. Tämä on kuitenkin ollut vaelluksilla kivan huoleton. Näitä ei vielä saanut Suomesta silloin kun tämän hommasin. Ranskassa asuva ystäväni lähetti sen minulle.

20180113_150525

Ihana pieni kaulapuukko, terävä ja höyhenenkevyt. Tällä olen perannut elämäni ekan harjuksen Lemmenjoella, ei siihen mitään isoja veitsiä tarvita! Kaunis kuin koru, tässä veitsessä ei ole mitään, mistä en tykkäisi.

20180113_15050420180113_150450

Leathermanin Freestyle on mukana silloin, kun on kalavehkeetkin. Tässä ei ole mitään turhia korkkiruuveja tai hilavitkuttimia, pelkkä veitsi ja pihdit. Koukut saa pois ihosta ja kalan kidasta ja veitsellä olen saanut fileitäkin saaliista aikaan. Ihan näppärä vekotin, eikä liian painava.

Avotunturireissuille en ota puukkoa, vaan pienen veitsen. Puukolle ei ole tarvetta, jos tulia ei tarvitse väsätä, turhaa painolastia vaan. Yleensä isoimmat vuoleskeltavat asiat avotuntureilla (jos ei kalasta) on hammastikun vuoleminen vaivaiskoivun oksasta, jonkun ruokapussukan avaaminen ja kynnenalustojen kaivelu.

1 Comments on “Puukot ja veitset

  1. Olen kanssasi samoilla linjoilla. Mukanani kulke usein samanlainen Freestyle kuin sullakin. Puukkona mukana kulkee Leatherman Crater. Jos kirveelle on käyttöä niin sitten otan mukaan Retki-merkin ”peltikirveen”.

    Mikään kirves ei korvaa veistä eikä veitsi kirvestä. Craterilla ja pikkukirveellä pärjää vähintäänkin hyvin. Isot puukot voi jättää kotiin…

    Tykkää

Jätä kommentti