Yhden hengen kupoliteltta

on

Kun en yövy avotuntureilla ja olen yksin liikenteessä, lähtee usein mukaan Marmotin puolentoista kilon Pulsar 1p. Se on näppärä ja pieneen tilaan menevä teltta, jonka löysin halvalla Facebookin retkikamakirppikseltä. Oli hyvä löytö! Suosittelen seuraamaan noita kirpputoriryhmiä. Tämäkin teltta oli uudenveroinen ja sain sen 80 eurolla (maksaa uutena 300€).

IMG_4678

Alussa oli melkoinen pähkäileminen miten teltta pystytetään, kun ohjeita ei ollut mukana. Muutaman pystytyskerran jälkeen homma hoitui jo helposti. Teltta on toisesta päästä kapeampi. Korkeutta on sen verran, että teltassa vaihtaa helposti vaatteita istualtaan.

IMG_4680

Olen käyttänyt pelkkää sisätelttaa laavuilla nukkuessa hyttyssuojana ja joskus ihan vaan kauniista kesäyöstä nauttimiseen. Päälliteltta antaa kuitenkin kivasti suojaa ja himmentää vähän kirkkaita öitä. Päälliteltta on etupuolelta sen muotoinen, että se muodostaa pienen absidin. Iso rinkka siihen ei kunnolla kikkailematta mahdu, mutta telttaan sisälle voi rinkasta tyhjennellä enimpiä kamoja. Päälliteltan voi edestä avata myös niin, että maisemien ihailu onnistuu teltan sisältä käsin. Lyhyillä reissuilla erinomainen teltta!

IMG_0067

One Comment Lisää omasi

  1. Pekka V. sanoo:

    Hei, pystytetäänkö tässä sisäteltta ensin ja ulkoteltta vasta sen jälkeen? Jotkut sanovat tässä järjestyksessä tapahtuvan pystytyksen olevan sateella hankalaa jos sisäteltta ehtii kastua. Sinänsä tuo vaikuttaa loistohankinnalta.
    Se mitä toteat käytettyjen varusteiden hankinnasta, on täyttä totta. Eri foorumeilla, ryhmissä ja verkkokaupoissa on paljon jopa uudenveroista ja laadukasta tavaraa hyvin kohtuulliseen hintaan. Itse olen ostanut tori.fi:sta Ospreyn 230 euron rinkan 30 eurolla, kerran pidetyt Meindlin 200 euron vaelluskengät satasella ja laadukkaat vaellussauvat parilla kympillä. Hillebergin pari vuotta vanhan Akto-teltan (mh 620?) ostin tuttavankauppaa 350 eurolla.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s