Yhden hengen kupoliteltta

Kun en yövy avotuntureilla ja olen yksin liikenteessä, lähtee usein mukaan Marmotin puolentoista kilon Pulsar 1p. Se on näppärä ja pieneen tilaan menevä teltta, jonka löysin halvalla Facebookin retkikamakirppikseltä. Oli hyvä löytö! Suosittelen seuraamaan noita kirpputoriryhmiä. Tämäkin teltta oli uudenveroinen ja sain sen 80 eurolla (maksaa uutena 300€).

 

Alussa oli melkoinen pähkäileminen miten teltta pystytetään, kun ohjeita ei ollut mukana. Muutaman pystytyskerran jälkeen homma hoitui jo helposti. Teltta on toisesta päästä kapeampi. Korkeutta on sen verran, että teltassa vaihtaa helposti vaatteita istualtaan.

IMG_4680

Olen käyttänyt pelkkää sisätelttaa laavuilla nukkuessa hyttyssuojana ja joskus ihan vaan kauniista kesäyöstä nauttimiseen. Päälliteltta antaa kuitenkin kivasti suojaa ja himmentää vähän kirkkaita öitä. Päälliteltta on etupuolelta sen muotoinen, että se muodostaa pienen absidin. Iso rinkka siihen ei kunnolla kikkailematta mahdu, mutta telttaan sisälle voi rinkasta tyhjennellä enimpiä kamoja. Päälliteltan voi edestä avata myös niin, että maisemien ihailu onnistuu teltan sisältä käsin. Lyhyillä reissuilla erinomainen teltta!

IMG_0067

3 Comments on “Yhden hengen kupoliteltta

 1. Hei, pystytetäänkö tässä sisäteltta ensin ja ulkoteltta vasta sen jälkeen? Jotkut sanovat tässä järjestyksessä tapahtuvan pystytyksen olevan sateella hankalaa jos sisäteltta ehtii kastua. Sinänsä tuo vaikuttaa loistohankinnalta.
  Se mitä toteat käytettyjen varusteiden hankinnasta, on täyttä totta. Eri foorumeilla, ryhmissä ja verkkokaupoissa on paljon jopa uudenveroista ja laadukasta tavaraa hyvin kohtuulliseen hintaan. Itse olen ostanut tori.fi:sta Ospreyn 230 euron rinkan 30 eurolla, kerran pidetyt Meindlin 200 euron vaelluskengät satasella ja laadukkaat vaellussauvat parilla kympillä. Hillebergin pari vuotta vanhan Akto-teltan (mh 620?) ostin tuttavankauppaa 350 eurolla.

  Tykkää

 2. Mulla on melkein samanlainen Marmot Eos 1p. Erona on se ettei mulla ole kaarta keskellä kattoa losäämässä leveyttä. Siksi Eos on harjasta ärsyttävän kapea. Mutta siinä nukkuu yönsä ja se riittää. Olis kyllä kiva jos olis leveyttä että vois istua sisällä ja esim pukea muuten kuin makuulla. Mutta kevyt ja pieni pakkaus on mukava yksin kantaa. Norjalainen merkki Nordisk tekee uskomattoman keveitä telttoja jossa pystytys tapahtuu pääliosan ollessa sisäosassa kiinni. Ts. yksi kaari paikalleen, kiilat maahan ja valmis. Alle kilon telttoja joissa hyvä tuuletus ja kohtalaiset tilat. Hinta vaan on aina se ongelma 🤔

  Tykkää

  • Tuosta oon kyllä tykänny! Hyvin mahtuu istumaan ja vaihtamaan vaatteita. Mulla oli joskus yhden hengen tunneli. Siinä mahtu maksimissaan kääntämään kylkee. Nimesin sen ruumissäkiksi 😂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: