Keskisuomalaiset kohteet tunnetuksi Amazing Keski-Suomi tapahtuman myötä

Uskomaton kaksipäiväinen se oli! Olin Keski-Suomen haastejoukkueen johtaja, mukana tiimissä oli mieheni Vesan lisäksi Keski-Suomen yrittäjien puheenjohtaja Sanna-Mari Hynninen puolisoineen. Joukkueemme toimi hyvin yhteen, mutta kilpailun voittoon emme yltäneet. Hävisimme täpärästi Retkipaikan porukalle.

20180519_094450

Supertiimimme Kärkistensalmen sillalla.

Koska kilpailu oli kilpailu, emme saaneet mitään ennakkotietoja rastien luonteesta. Päällimmäisenä itselleni jäi mieleen hyvä ruoka ja kisan fyysisyys. Pääsimme tutustumaan Keski-Suomen alueen useisiin luontomatkailukohteisiin ja vaikka seudulla asunkin, näin ja koin paljon uusia asioita ja näin hienoja paikkoja.

20180519_125401

Leivonmäen kansallispuistossa oltiin hetki hiljaa.

Koko vuorokauden mittainen kilpailu liikuttiin pääasiassa biokaasulla käyvillä autoilla ja juosten. Kokeiltiin toki muitakin liikkumismuotoja, kuten tandempyörää, uimista, melontaa, koskikelkkaa ja maastopyöräilyä. Mutta se juokseminen, sitä oli paljon!

Koko reissun ajaksi meille oli pakattu kylmälaukullinen eväitä autoon, mutta joimme sieltä vain kombuchat. Usealla rastilla nimittäin oli jotain maisteltavaa oikeiden lounaiden ja päivällisten lisäksi, eikä kilpailun tuoksinnassa ehtinyt edes nälkä tulemaan… Mieleenpainuvia herkkuja oli Tarvaalan biotalouskampuksella maistellut kuhnurin toukat ja sirkat, Kumpusen maatilamatkailun kylmäsavuhauella täytetyt sarvet ja Kievari Rantapirtin lähiruokaherkuista notkunut pöytä. Paistoimme myös tikkupullaa Saunakylässä Juokslahdessa ja maistelimme erilaisia cheddareita Leivonmäen Juustoportilla. Lettuja paistoimme Keski-Suomen keittiömestareiden valvovien silmien alla ja samassa paikassa tunnistettiin maistamalla villiyrteistä loihdittuja herkkuja.

20180518_194040

Tex-Mex sirkkoja.

IMG_20180518_195900_300

Tykkäsin näistä kovasti! Koko annos oli syötävä, olisin voinut vaikka santsata!

20180518_220552

Rantapirtin lähiruokaherkkuja. Aivan ihanaa ruokaa!

Ja ne kohteet ja paikat! Tutuiksi tulivat Kanavuoren luontopolku, Wanhan Witosen melontareitin maisemat, Leivonmäen kansallispuisto, Toijalanranta ja monet monet muut.

IMG_20180519_092806_257

Täydellistä tikkupullaa saunakylässä Juokslahdella.

Rasteilla oli aina jotain jännää meidän tehtäväksi. Ehdoton suosikkini oli Rantapirtin kisa, jossa jokaiselle joukkueen jäsenelle oli tekemistä. Ensin pukeuduin kelluntapukuun ja uin se päällä vähän matkan päässä olevan kumiveneen luo. Pukuun kiinnitetyllä pienellä avaimella piti löytää sopiva lukko, avata se, ottaa kaloja sisältävä sumppu mukaan ja uida takaisin. Kuulostaa helpolle, mutta kelluntapuvulla ei varsinaisesti uida. Oikea lukko löytyi vasta viimeisellä yrittämällä ja lukkojen kanssa venkoilu oli rukkaset kädessä hankalaa, erityisesti kun kelluntapuku kampesi minua koko ajan selälleen. Olin rantaan päästyäni ihan poikki! Rannassa piti toisen joukkueen jäsenen kantaa sumpusta kalat yksi kerrallaan ämpäriin minun pitäessä sumppua auki vedessä. Kun kalat oli juoksutettu huskyjen ruuaksi, oli kahden joukkuekaverin vielä valjastettava koira reen eteen. Tässä hommassa Vesa pääsi loistamaan, koska valjaita on tullut koiralle puettua ennenkin.

IMG_20180519_070518_409

Kelluntapuku oli uusi kokemus. Hauskin rasti oli tämä!

Mieleen jäi yhtenä uutena kokemuksena myös Tentsilessä yöpyminen. Jossain lähellä teeret pulputtivat, toisesta suunnasta kuului toisen joukkueen naurunremakkaa. Nauruakin nimittäin riitti kisan aikana! Minulla oli kisan jälkeen pari päivää kyljet kipeinä ihan vaan nauramisesta. Koko kilpailun ehdotonta hauskuuttajan virkaa toimitti Tampereen LanttiKuumeUnelma-joukkue.

IMG_20180518_211800_169

Inkkarilla melottiin Petäjäveden kirkkorannasta Maatilamatkailu Kumpuseen.

20180518_235637

Tentsilessä vietetty yö oli uusi kokemus.

Tässä mieleenpainuneita kohteita:

 • Perttulan tila (tunnistettiin maatilan vanhoja esineitä, syötiin)
 • Maatilamatkailu Kumpunen (melonnan päätepiste, syötiin)
 • Kievari Rantapirtti (ruokaa, suosikkirasti)
 • Petäjäveden vanha kirkko (kirkon esittelyvideo, osa lähti melomaan)
 • Kanavuoren luontopolku (ylistysvideo Kanavuorelle)
 • Leivonmäen kansallispuisto (hiljaisuusrasti ja lintutornihaastattelu)
 • Toijalanranta (maastopyöräily, nuotion teko, jousiammuntaa, juoksua)
 • Tarvaalan biotalousyksikkö (sirkkoja, valokuvaustehtävä)
 • Äänekosken vanha asema (resiinarallia, aivopähkinää)
 • Lutakon Leidi (päättäjäisjuhla saunan ja ruuan parissa)
 • Laukaan Juustoportti (villiyrttien tunnistusta, juustojen maistelua)
 • Karoliinan Kahvimylly (ruokaa)
 • Kapeenkoski (koskikelkkailua, lettujen paistoa)
 • Saunakylä Juokslahti (tikkupullaa, talkootöitä, saunojen tunnistusta)
 • Alvar Aalto museo (etsittiin vastauksia kysymyksiin näyttelystä)
 • Yläkaupungin Yö (maali, palkintojen jako)

  IMG_20180519_161201_252

  Maalissa! Hopee ei oo häpee.

Kokonaisuutena kilpailu oli äärimmäisen hauska! Löysimme itsestämme melkoisen kilpailuvietin. Uusiin paikkoihin tutustuminen, uusien ruokien maistelu, rastien monipuolisuus ja kilpailukaverit, kaikki tuo yhdessä teki vuorokaudesta unohtumattoman! Kiitos kaikille muille tiimeille hyvästä vastuksesta ja järjestäjille hienon tapahtuman luomisesta.

Yhteistyössä Amazing Keski-Suomi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: