Treeline, aivan ihana kauppa

Yhteistyössä Treeline

Kävin joku aika sitten Treeline liikkeessä lumiturvallisuusluennolla ja ihastuin paikkaan. Niin ei käy minulle koskaan ja nyt kävi. Siis että tykkäisin jostain kaupasta. En pidä shoppailusta, koska kaupoissa on aina ahdasta, tungosta ja liikaa hälinää. Yleensä suoritan ostosreissuni ajatuksella, että äkkiä sisään, tarvittavat kamat kassalle ja mahdollisimman pian ulos. Lumiturvallisuusillassa oli ihan sairaasti sakkia, mutta paikka ihastutti silti. Oli päästävä uudestaan rauhallisempana päivänä.

treelineportti

Portista sisään.

Entinen pajunkuivatuslato Kangasalla on muutettu upeaksi outdoorliikkeeksi. Kaikki myymäläkalusteet makuupussihenkareista lähtien on tehty vartavasten juuri sinne. Pihapiiriin tultaessa ei uskoisi olevansa tulossa ostoksille. Vanhan ajan rakennukset ja pihalla aitauksessa olevat lampaat antavat lähinnä kuvan siitä, että on tullut kylään maalle.

treeline_rakennus

Outdoor kauppa. Ei äkkiä uskoisi.

Treeline_portaat

Vintistä sisään.

Sisältäkin liike on vähän erilainen kuin muut. Lattioilla on räsymattoja. Hyllyt ovat täynnä varusteita ja vaatteita, mutta hyllyjen väleissä mahtuu vaikka tanssimaan. Kahteen kerrokseen mahtuu paljon tavaraa, mutta kaikki on silti huolella valittua. Omistajat ajattelevat ekologisuutta ja vastuullisuutta ja seisovat myyntiin valitsemiensa brändien takana sataprosenttisesti.

Treeline_indoors

Vesa hypistelee kierrätetystä villasta tehtyä Patagonian neuletta, joka oli ihanan pehmeä.

Treeline_fjellu

Fjällräven oli Patagonian lisäksi hyvin edustettuna.

Liikkeen yläkerta on täynnä vaatteita, mutta siellä on myös kahvila. Keskellä kauppaa! Tarjolla on erikoiskahveja, erilaisia haudutettuja teelaatuja ja herkkuja croissanteista raakakakkuihin. Tänne ei todellakaan voi tulla vain käväisemään! Alakerrasta löytyy vaeltajan paratiisi. Näytillä on ihan mieletön määrä rinkkoja, makuupusseja, makuualustoja ja muuta tarpeellista.

Treeline_kahvio

Väliherkut ostosten lomassa.

Treeline_rinkat

Rinkka poikineen, on mistä valita!

Treeline_makuupussit

Pitäis nikkaroida omillekin pusseille nuo nerokkaat henkarit.

Alakerrassa on paljon myös kiipeily-, polkujuoksu- ja vapaalaskukamaa, mutta keskityin niihin varusteisiin, mitkä ovat itselle lähimpänä. Hypistelin näppärän oloisia vedenpitäviä Patagonian kasseja ahkiohommiin, Thermarestin uusia makuualustoja ja Nalgenen pimeässä hohtavia juomapulloja. Talvireissuille löysin kivan keveät tossut, joilla voisi korvata taukokengät. Villainen korvaläpällinen hattukin voisi olla hyvä, vaikka näytinkin siinä aika äijältä. Jää harkintalistalle.

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Treelinen ajatusmaailma lämmittää mieltäni suuresti. Kun Black Fridayna useimpien liikkeiden tavoite on vain myydä mahdollisimman paljon, lahjoitti Treeline sen päivän tuottonsa kokonaan luonnonsuojelulle. He suunnittelevat myös alkavansa lahjoittaa Patagonian esimerkin mukaisesti prosentin kaikesta myynnistä luonnolle.

Me vietimme liikkeessä melkein kolme tuntia, mikä on minulle kirkkaasti henkilökohtainen ennätys! Istuimme välillä juttelemassa henkilökunnan kanssa teekupin äärellä ja saimme kuulla, miten tärkeitä luontoarvot ja vastuullisuus ovat heille. Lähtiessä saimme mukaan näkkileipää paperipussissa lampaille syötettäväksi. Ei ollut kiirettä mihinkään.

Treeline on muuten sellainen kauppa, jossa kaikki teltat näkee pystytettynä. Ja myyjä kehottaa malttamaan, jos hypistelemästäsi repusta on tulossa seuraavalle kaudelle parempi versio.

Treeline_lampaat

Suunnitteilla on oma sukkamallisto pihan suomenlampaiden villasta.

Vaikka Treelinellä on myös nettikauppa, suosittelen vahvasti käymään paikan päällä! Aukioloajat ja lisätietoa näet täältä.

www.treeline.fi

Kaupallinen yhteistyö.

Ehdotin itse jutun kirjoittamista, koska hyviä asioita on hyvä jakaa.

2 Comments on “Treeline, aivan ihana kauppa

  1. Aivan samaa mieltä Treelinestä. Mahtava ulkoilukauppa ja itselläni jopa kävelymatkan päässä. Siellä viihtyy vaikka teellä istuen ja retkeilylehteä lukien. Hienoja tapahtumia ja erinomainen telttanäyttely.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: