Talvi 2022 -nevö foget

Mennyt talvi oli kertakaikkiaan ihana! Lunta oli joka puolella Suomea ja koronan kokoontumisrajoitukset hellittivät sen verran, että sai tehdä töitä talvivaeltamisesta kiinnostuneiden ihmisten parissa. Maastoöitä kertyi ihan kiitettävästi. Täydellistä!

Telttahommia.

Vedettiin talvivaelluskursseja pariin otteeseen Isojärvellä, sitten Leivonmäellä ja Salamajärvellä. Helmikuun alussa käytiin Muotkatunturin erämaassa kunnon pakkasvaelluksella. Reissun ajatuksena oli tutustua alueeseen talviaikaan, koska myöhemmin talvella vedimme sinne myös asiakasvaelluksen. Tulipahan samalla koettua talven kylmimmät olosuhteet pakkasen kivutessa niin kovaksi, että tuntui kuin kynnet irtoaisi sormista ja varpaista. Onneksi asiakkaiden kanssa oli vähän lauhempaa! Tuolla vaelluksella olimme täysin bensakeittimien varassa ja asiakkaat saivat varmuutta omaan toimintaansa.

Leivonmäen tykkylumimetsässä.

Kävimme myös hiihtämässä asiakasporukan kanssa Kekkosen kansallispuistossa perinteisen Luiron lenkin. Talvivaeltamisesta haaveilleet saivat hommaan tuntumaa tupaverkoston alueella. Tuohon reittiin ei vaan voi kyllästyä, vaikka sen kulkisi joka talvi!

Kekkosen puistossa.
Muotkan aamu.

Kekkosta ennen kävin parin yön keikalla Siikanevan soidensuojelualueella Hyrian luonto-ohjaaja- ja eräopasopiskelijoiden kanssa.

Kaunis Siikaneva.

Melkein puolitoista viikkoa olikin sitten hiihtotaukoa, kunnes lähdimme ihan ulkomaille ahkioita vetämään. Neljän hengen seurueella tutkittiin Kebnekaisen maastoja. Kevät oli pidemmällä kuin olimme aavistelleet, joten reissussa oli omat haasteensa. Tunturiylängölle päästyämme oli sitten kunnolla lunta ja uskomattoman upeita maisemia. Tämä oli minulle toinen kerta samalla reitillä, miehelle kolmas. Ensi talvena mennään taas!

Kebnekaisen ympäri.

Mikä sitten oli parasta? No lumi! Ja se, että pääsi vaeltamaan. On tuntunut haikealta huoltaa talvivarusteita kesäksi säilöön ja päästää talvesta irti. Pidän talvesta, lumesta, pakkasesta ja ahkiosta perässäni. Tykkään katsella tuulen ja lumen yhdessä muodostamia aallokkoja hangella, tykkylumisia puita, kaikkea. Ja parhaimpia on tietenkin aamukahvihetket teltassa tai sen ulkopuolella.

Nallon laakso.

Tämä talvi muistutti millaisia hienojen talvien kuuluukin olla; paljon lunta myös Keski-Suomessa, mahdollisuuksia harrastaa oikeita talvipuuhia. Tämä tuli tarpeeseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: