Pakkaspäivän kanakeitto

img_6153

Hiihtoreissulla oli mahtava tilaisuus kokkailla oikein kunnolla, kun ahkiossa kulki mukana kaikki tarpeellinen. Otimme mukaan kätevän kaksi kaasupoltinta omaavan Primuksen keittimen, joten ruuan sai sähäkästi valmiiksi.

img_6161

Esivalmisteluja tein kotona reippaasti. Kiristyvässä pakkasessa ei ole mukavaa alkaa palelevin sormin pilkkomaan, joten silppusin kaikki juurekset valmiiksi ja paistoin ja maustoin kanasuikaleet. Leivoin myös porkkanarieskoja.

Porkkanat, sipulit, purjot ja suippopaprikat (mielestäni täydellinen kasviskombo, joka sopii ihan kaikkeen) suikaloin aika ohuiksi, että kypsyvät nopeammin. tämä säästää kaasua ja nuotiolla kokkaillessa puita. Kasvikset laitoin kolmen litran Tuplis-pussiin.

Kanasuikaleet maustoin kurkumalla, currylla, suolalla ja mustapippurilla. Roiskautin joukkoon vähän cayennepippuriakin, koska pakkasella tulinen ruoka lämmittää ihanasti. Kanat pakkasin puolen litran Tuplikseen.

Rieskat kulkivat mukana kätevässä Vetsku-pussissa, joka on helppo avata ja sulkea vaikka rukkaset kädessä.

img_6162

Ensimmäisenä lorautin kattilaan oliiviöljyä, jonka päälle heitin kasvikset. Hämmentelin niitä jonkun aikaa, lisäsin pienen tilkan vettä ja jatkoin hämmentelyä. Kuskaan talvella kuumaa vettä termarissa myös ruuanlaittoa varten. Se säästää kaasua, kun ei tarvitse ihan kylmää vettä alkaa keittämään.

img_6164

Kun kasvikset ovat vähän ”vajuneet” hämmennellessä, on aika laittaa sekaan voimakkaasti maustetut kanat. Niistä mausteet sekoittuvat koko keittoon.

img_6174

Kun kanat on sekoiteltu keittoon, voi vettä lisätä sen verran, että ainekset peittyvät. Sitten vaan annetaan porista.

img_6178-001

Keiton kiehuessa lämmitin rieskoja paistinpannulla.

img_6179

Kun porkkanat tuntuivat pehmenneen, kaadoin joukkoon purkillisen kookoskermaa. Ripottelin vielä vähän suolaa ja pippuria ennen viimeisiä hämmentelyjä.

img_6181

img_6183

Keltainen ja vähän tulinen keitto toi mukavasti lämpöä kipakkana pakkaspäivänä. Kunnon annosten jälkeen jaksoi hiihdellä vähän lisää.

img_6247

Eskimon Tuplis pussit ovat vahvempia kuin perus pussit ja niissä on kaksinkertainen sulku. Ainekset säilyvät hyvin pussin sisällä. Pakkaan niihin vaelluksilla ruuat, puhelimen, varavirtapankin, kameran akut, tulitikut ynnämuut. Pesen pussit yhä uudelleen ja uudelleen. Lyhyemmillä ruokaretkillä kaikki kulkee Tupliksissa kätevästi.

Vetskut ovat taas käteviä, kun pussia tarvitsee avata ja sulkea usein. Erityisesti tykkään niistä talvivaelluksilla, kun pikkupurtavaa on saatava helposti vaikka hanskat kädessä.  Likaiset astiat laitan päiväretkillä yleensä Vetskuun ja tiskaan vasta kotona. Kätevää!

Kanakeitto kolmelle

  • 1 iso sipuli
  • 20 cm pätkä purjoa
  • 3 porkkanaa (itse suosin kotimaisia multaporkkanoita, niissä on parhaiten makua)
  • 1 suippopaprika
  • maustamattomia kanasuikaleita
  • oliiviöljyä
  • kookoskermaa 2 dl
  • vettä noin 0,7 litraa – 1 litra
  • kanojen maustamiseen: kurkuma, cayennepippuri, mustapippuri, curry, suola
  • suolaa + pippuria

Juttu on tehty yhteistyössä Eskimon kanssa.

Primuksen Onja keitin on lainassa kuvausta varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: