Mitä jos kamat rikkoutuu reissulla?

Olen rikkonut teltan reissussa. Olin ottanut mukaan silloin ihan uuden ultrakevyen (ja ultrakalliin) teltan, joka oli miehen silmäterä. Ajattelin, että on kivaa kun teltta menee kajakissa pieneen tilaan. Kuinka ollakkaan, toisena iltana tuulisen melontapäivän jälkeen kaaduin teltan päälle ja hiilikuituinen kaari napsahti juuri liitoskohdan vierestä poikki. Loppureissun nukuin aika erikoisen muotoisessa teltassa…

Mies ei ollut aluksi millänsäkkään, tuumi vain, että vahinkoja sattuu. Samanlaista hiilikuituputkea oli jousiammuntaharrastuksen ansiosta kotona, mutta homma ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen. Liitoskappale ei asettunut putkeen. Kesti varmaan puoli vuotta ja vei lukuisia eri yrityksiä ja kokeiluja, ennen kuin kaari lopulta korjautui. Ei sitä enää huumorilla ottanut kukaan siinä vaiheessa…

Olen todella tarkka vaelluskamoistani. Ne ovat minulle välineitä, jotka antavat suojaa, lämpöä, turvaa ja voivat hankalissa tapauksissa pelastaa hengenkin. En liioittele enkä vähättele, vaikka se siltä voi kuulostaakkin. Retkeilyvälineet ovat minulle myös työkaluja, koska teen eräoppaan hommia. Huollan välineet aina viimeisen päälle reissujen jälkeen ja säilytän niitä hellävaroin.

img_3296

Myrsky tuli päälle.

Retkeilyvälineissä pätee selvä kaava; halvalla ei saa hyvää, eikä halvalla saa kevyttä. Varusteet kehittyvät koko ajan huimaa vauhtia. Itselleni on tärkeää pysyä kehityksen mukana, joten tulee hommattua usein uutta varustusta. Vaikka vanhoillakin pärjäisi, haluan tietää millä tavalla teltat, makuupussit ja vaatteet muuttuvat kehityksen mukana.

Koska retkeily- ja vaellusvarusteita on kertynyt, olen laittanut niitä myös vuokrattaviksi niille, jotka haluavat kokeilla varusteita, tai ovat vasta harrastuksen alkumetreillä, eivätkä tiedä mitä itselleen haluaisivat ostaa. Retkirent on paikka, missä kuka tahansa voi antaa vuokralle tai vuokrata varusteita. Itse olen siellä vuokrannut ja myynyt kamoja ja kaikki on sujunut hyvin.

Retkirent on minun ja ystäväni perustama vuokrapaikka. Tarkoitus on saada yhteisöön niin paljon porukkaa, että olisi helppoa ja vaivatonta vaikkapa matkustaa junalla Helsingistä Rovaniemelle, hypätä sieltä bussiin ja suhauttaa Nuorgamiin asti. Mukana olisi pelkkä kassi ja perillä odottaisi ahkio ja sukset, teltta ja makuupussi. Harrastukset eivät enää ole sidoksissa siihen, omistatko autoa. Luonto kiittää.

Mutta mitä jos joku rikkoo vahingossa vuokraamansa tavarat? Jos teltta tulee takaisin katkenneilla kaarilla tai ahkion aisat ovat poikki?

Tai jos itse vuokraan jotain spesiaalia ja rikon sen, korvaussumma on uuden samanlaisen suuruinen, apua! Kauhistuttava ajatus…

17693138_10155157193937445_1652041700_o

Löysimme ratkaisun tähänkin ongelmaan. Fair vertaistuki on kuin taivaanlahja retkeilijöille! En ollut ennen edes tajunnut, että tällainen on mahdollista. Kannattaa tutustua! Itse olen ihan täpinöissäni tästä, koska kuten kuka tahansa muukin, pidän varusteitani suuressa arvossa, mutta en haluaisi joutua ostamaan uutta omilla rahoilla rikkoutuneiden tilalle. Fairissa on retkeilijöille ihan oma ryhmä nimeltä Retkeilyvälineet.

img_3824

Retkeilyvälineiden vuokraus tehdään nyt helpoksi ja turvalliseksi kaikille.

Voit ladata Fairin sovellukset täältä (Google Play) ja täältä (AppStore).

RetkiRent sivusto täällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: