Paras paikka minulle

Taidan olla levoton sielu. Tai en vaan jaksa kaikkea ulkoista ärsykettä, mitä ympärillä normaalissa arjessa on. Se tekee levottomaksi.20180810174330_IMG_3694

Paras paikka minulle on puron vieressä, veden liikettä kuunnellen. Hyvältä tuntuu myös korkealla tunturilla, josta näen kymmenien kilometrien päähän, jossa pilvet tuntuvat olevan melkein käsin kosketeltavissa. Tulitikun raapaisu, nuotiopuiden ritinä, tulen ahnas humina, nekin äänet rauhoittavat. Tai kun sade ropisee teltan kattoon, silloin vaivun niin syvään rauhaan, että nukahdan ihan väkisin. Niin kävi viimeksi eilen.

Ehkä olen väärässä ajassa. Olen tyytyväisin silloin, kun päivät koostuvat yksinkertaisista asioista; ruoka, suoja, liikkuminen. Hämärässä metsässä nuotion tuoma valokehä riittää minun elinpiirikseni. En kaipaa värivaloja, pilvenpiirtäjiä, autojonoja valaistuilla silloilla.20180810180330_IMG_3727

Haluan nähdä vaivaa. Pidän siitä tunteesta, kun keho rasittuu ja väsyy. Kun päivä on ollut pitkä, eikä jalkoja enää jaksa nostaa kovin korkealle, tiedän, että on aika pysähtyä. Tykkään nälästä, vilusta, hiestä ja kipeytyneistä lihaksista. Kun saan nuo asiat itse korjattua, on tyytyväinen olo, enkä kaipaa muuta.20180810205629_IMG_3838

Kaikilla meillä on omat omituisuutemme.

2 Comments on “Paras paikka minulle

  1. Olen samaa mieltä. Hiljaisuus ihana asia.luonnon äänet vaan ympärillä. Kävin heinäkuussa Kroatiassa. Ihana maa. Mutta ihmisiä paljon ja hälinää joka puolella. . Ei mun juttu enää.

    Liked by 1 henkilö

  2. Voin samaistua. Nuorempana rakastin kaupunkien sykettä ja suurkaupunkeja. Nykyään taas ei ole moista ikävä. Luonnon rauha on jotakin ihanaa ja melonnan löydyttyä myös ruumiillinen rasitus ei haittaa ollenkaan, päinvastoin. Aika jännää tämä elämä, oppimista ja muuttumista.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: