Takaisin tunturiin

Vointi on kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Siis sitä huimailuhommaa. Olen paiskinut töitä Isojärvellä, toivonut helteiden loppumista ja nukkunut yöt kuin kivi pimeän kaivon pohjalla. On ollut kiire. Kuivuri on hurissut keittiössä. Pakkaaminen jää viimetinkaan.

Huussipolku.

Odotan tuntureille pääsyä ja viileitä iltoja. On ikävä villasukkia ja pitkähihaisia paitoja. En pidä helteestä. En yhtään.

Tyttöni mun. Kuva: Petteri Saario

En ole istunut iltoja rantakallioilla ihailemassa auringonlaskuja kuin yhden kerran tänä kesänä. Silloin oli ystävä vieraisilla, joten oli hyvä syy valvoa. Olen muuten mennyt ajoissa nukkumaan ja menettänyt nuo hetket, mutta olen ilolla kuunnellut retkeilijöiden tarinoita Isojärvellä, kun he kertovat Kalalahden purppurataivaasta illan vaihtuessa yöksi.

Uusi koti elokuuksi.

Vaikka tuleva elokuu onkin pääosin työtä, se on vaihtelua. Tykkään siitä, kun elämässä kaikki ei koko ajan mene saman kaavan mukaan. Yllättävät tilanteet kasvattavat ja opettavat, rutiinien järkkyminen ei kavahduta, jos rutiineja ei juurikaan ole. Jotkut saattavat pitää suurpiirteisyyttäni ärsyttävänä, mutta olen mestari luovimaan ja muuttamaan suunnitelmia lennosta. Ja kun ei ole liian tarkkoja suunnitelmia, ei voi pettyäkkään, jos ne muuttuvat.

Lauantaina jo vaellan Muotkatunturin erämaassa. Muutama päivä siellä, sitten Kaldoaiviin porojen poluille. Kaldoaivin jälkeen vietän viikon loman, jonka jälkeen kutsuu Paistunturit.

Muotka, ihana erämaa.

3 Comments on “Takaisin tunturiin

  1. Ihana että pääset taas tunturiin!
    Laitahan rapsaa Muotkalta ja reittikarttaa jos mahdollista.
    Olen myös suunnitelmissa suunnata Muotkalle joskus elokuun puolenvälin jälkeen.

    Tykkää

  2. Hei!Hienoa Minna että olet kuntoutunut En minäkään tykkää helteestä täällä etelässä,ei aina huvita edes lähteä ulos,mutta viime kesänä oli heinäkuussa hellettä joka päivä,kun reilu viikko vaellettiin siskon pojan kanssa ja ei tuntunut missään.Se on se Lappi,mikä lumoaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: