Kuivalihaa kotikuivurilla

Teki mieli kokeilla kuivalihan tekemistä, kun sitä ei ikinä raaski ostaa kaupasta. Nyt oli naudan ulkofile tarjouksessa, joten oli oiva tilaisuus testata kotitekoista jerkyä. 550 grammaa lihaa muuntui 179 grammaksi maukasta kuivalihaa seuraavalla tavalla.

Lihapala suikaloitiin parin millin paksuisiksi suikaleiksi. Lihasuikaleet maustettiin soijalla, mustapippurilla ja savupaprikalla. Lihat laitettiin marinoitumaan tuplispussissa yön yli jääkaappiin.

Marinoituneet lihat paineltiin kuiviksi biohajoavien kuituliinojen välissä. Talouspaperi tarttuu lihoihin ikävästi.

Lihat ladottiin kuivurin ritilöille, säädettiin aika ja lämpötila ja odoteltiin.

Kuudessa tunnissa oli liha kuivaa. Maistiaiset osoittivat testin onnistuneen hienosti. Kuivaliha laitettiin lasipurkkiin odottamaan vaellusta. Purkin pohjalla oleva riisikerros imee mahdollisen kosteuden ja pitää lihat kuivina.

Vinkkinä; Kuivuri on nyt huimassa alennuksessa Verkkokaupassa, tarjous voimassa 31.10.2017 asti. (Ströme professional food dehydrator, normaalihinta 199,90 nyt 69,90). Lämpötilaa ja aikaa voi säätää, joten aika monikäyttöinen vempele näyttäisi olevan.

3 Comments on “Kuivalihaa kotikuivurilla

  1. Oletko kuivannut tuolla kuivurilla pienempinä paloina olevia tuotteita, kuten jauhelihaa? Jos olet, mitä käytät ritilän päällä estämässä kappaleita tippumasta ritilän rei’istä?

    Tykkää

  2. Miksi noin korkea lämpötila? Suosituksissa 35-40 astetta ja pidempi kuivumisaika.

    Tykkää

Jätä kommentti